DishKing en Dekker donderdag 14 januari 2010

Kracht ontmoet kwetsbaarheid bij Bare Bones

ALKMAAR – Ook in 2010 heeft elke maand een tweede donderdag. Muziekliefhebbers weten dan dat bij Bare Bones acoustic café weer iets moois op het programma staat. Donderdag 14 januari ontmoeten kracht en kwetsbaarheid elkaar bij Spoorzoeker aan de Herenweg 209, vlakbij Sint Pancras.

Als singer-songwriter schuurt DishKing aan tegen deltablues en gelijkgestemde, pure stijlvormen. Zijn songs zijn tot volle wasdom gekomen en met een treffend geluid vastgelegd op debuutalbum The Power Of A Loaded Gun. De plaat surft vloeiend van soul en blues naar country en rock & roll. ‘Een knipoog naar Cash en Cave door de bril van Beefheart’, zou een criticus gezegd kunnen hebben. De liefhebbers horen tevens een begenadigde, eigengereide songsmid met een stem die gemaakt lijkt te zijn voor zowel murder ballads als bluesrock.


In het voorprogramma speelt de 24-jarige Anja Dekker haar eigen muziek. Bij het schrijven laat ze zich inspireren door Ilse de Lange, Jewel en Sara Bareilles. Anja wordt bij Bare Bones begeleidt door Paul Boske en Jeroen de Ruijter.

Bare Bones acoustic café is gratis toegankelijk. De avond begint om 21.00 uur.

Reacties