Donderdag 14 mei 2009 Benjamin Winter

Sexy saxofoons bij Bare Bones
Amerikaan Winter luidt samen met Saxofobia zomerstop in








ALKMAAR – Bare Bones acoustic café sluit donderdag 14 mei een succesvol seizoen in stijl af. De Amerikaanse singer-songwriter Benjamin Winter trakteert de Bare Bones liefhebbers op muziek van het hoge niveau waaraan ze inmiddels gewend geraakt zijn. Maar eerst iets minder gewoons: tien vrouwen met sexy saxofoons!

Als zijn footballcarrière dramatisch ten einde komt, stort de uit San Fransisco afkomstige Benjamin Winter zich op zijn andere grote liefde: de muziek. In 2006 ruilt Benjamin Amerika in voor het kleine Nederland. Hij weet vanuit zijn nieuwe uitvalsbasis Amsterdam de harten van het Europese muziekminnend publiek te veroveren met zijn intieme liedjes, verrassende optredens en zijn warme, iets hese stemgeluid. Tien jaar na het beëindigen van zijn footballcarrière is Benjamin vele muzikale ervaringen rijker. Hij voldoet aan zijn muzikale missie: muziek maken die mensen raakt, of dat nou ontroering of blijdschap betekent. Momenteel legt Benjamin samen met zijn band The Make Belief de laatste hand aan zijn tweede album ‘The Wind Blows Way Up High’.

Ook de laatste editie van Bare Bones acoustic café begint rond 21.00 uur in Spoorzoeker aan de Herenweg 209 in Alkmaar. De akoestische muziekavond is zoals altijd vrij toegankelijk. De tweede donderdag van september gaat het nieuwe seizoen van start.

********************
Complete muziekavond rond één man



ALKMAAR – Elke tweede donderdag van de maand presenteert Bare Bones acoustic café een tweetal akoestische acts. Donderdag 9 april kunnen muziekliefhebbers vanaf 21.00 uur gratis komen genieten van Lennart Bogaards en de band Famm Gasta.

Lennart Bogaards liet al eerder van zich horen bij Bare Bones acoustic café. Als zanger, gitarist en liedjesschrijver werd hij er ooit ontdekt tijdens een zogenaamde ‘open mic night’. Later verzorgde hij al een keer een voorprogramma en nu vult hij de hele avond. Toch zijn er traditiegetrouw twee acts te bewonderen. Lennart zal zijn solo-optreden afwisselen met muziek van de band Famm Gasta, waar hij ook deel van uitmaakt.
Beïnvloed door mannen als Bowie, Iggy Pop en Neil Young probeert Lennart pop, country en punkrock samen te voegen. Zo creëert hij een vertrouwd, maar toch eigen geluid.
Eetcafé Spoorzoeker, Herenweg 209 in Alkmaar, wordt donderdag 9 april om 21.00 uur weer omgebouwd tot Bare Bones acoustic café.


***********

Reacties