Programma BareBones 2009

Donderdag 12 maart 2009 Frank Kraaijeveld en Cock de Jong



Talent met ervaring bij Bare Bones
Een Bintang en een Shaver zonder versterker

ALKMAAR – Liefhebbers van akoestische muziek komen elke tweede donderdag van de maand aan hun trekken bij Bare Bones acoustic café in Alkmaar. Voor de editie van 12 maart staan mannen geprogrammeerd die zo goed als nieuw zijn op het akoestische muziekpodium, maar met een schat aan ervaring in het leven en de muziek.

In het voorprogramma krijgt gewoonlijk jong talent de kans te spelen voor een geïnteresseerd publiek in een professionele omgeving. Dat is deze maand niet anders. Willem van Doorn is in jaren niet meer de jongste, maar voor de vertolking van zijn eigen muziek gunt hij Bare Bones de wereldprimeur.
De hoofdact heeft ruimschoots zijn sporen verdiend in de muziekhistorie.Veertig jaar rock and roll maakten Frank Kraaijeveld tot de man die hij nu is. Als rauwe bassist-zanger van the Bintangs is Kraaijeveld bepaald geen onbekende. Voor het akoestische werk riep hij de hulp in van gitarist Cock de Jong. Ook hij staat vooral bekend als een muzikant die de versterkers graag flink openzet. Van The Rousers tot The Shavers liet hij zijn gitaar brullen en scheuren. De grote vraag is natuurlijk hoe al die kracht tot uiting zal komen in een akoestische omgeving. Er is maar één manier om dat uit te vinden. Kom donderdag 12 maart om negen uur naar Spoorzoeker aan de Herenweg 209 in Alkmaar om gratis mee te genieten van Bare Bones acoustic café.


***************

Donderdag 12 februari 2009 Beansprouts


Singer-songwriter duo Liesbeth Kemerlings en Martijn de Kleer vormen samen de basis van de band Beansprouts. Gewapend met een repertoire van Amerikaanse rootsmuziek verdienden zij hun sporen in het akoestische muziekcircuit in binnen en buitenland. De traditionals werden vervangen door eigen werk en voor de debuut CD getiteld Happy go lucky werd gekozen voor een eigentijds elektrisch-akoestisch roots geluid.
Beansprouts zal optreden in de volgende bezetting:

Liesbeth Kemerlings - Zang, akoestische gitaar.
Martijn de Kleer - Zang, akoestische en elektrische gitaar, banjo, mandoline, fiddle.
Harmen de Bresser - Contrabas.


Voorprogramma Ageeth de Haan

Ageeth de Haan is zangeres en theatermaker. Daarbij richt ze zich vooral op kinderen van twee tot zes jaar. Zij genieten van haar muziektheater. Ageeth heeft er succes mee.
Nu wil ze ook voor een volwassen publiek gaan werken. Maar dat is andere koek, gevulde koek. Ze werkt hard aan het materiaal, zodat de Bare Bones bezoekers in februari een mooie primeur krijgen. “Ik geniet van het werken aan de liedjes. Heerlijk dat ik ze bij Bare Bones aan het publiek kan voorleggen.”
Inspiratie haalt Ageeth onder andere uit de muziek van Rickie Lee Jones, John Mayer en Corinne Baily Rea. Haar zangpartijen worden begeleid door gitarist Charl Kruijer en Frans Groen op contrabas.

Donderdag 12 februari 2009. Aanvang 21.00 uur. Entree gratis.


************

Reacties