Ross Curry opent nieuw Bare Bones seizoen donderdag 11 september 2008


Op zijn zestiende zat de in Liverpool geboren Ross Curry al in twee bands tegelijk. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig was zijn rocktrio Spo-dee-o-dee een grote band in het Nederlandse clubcircuit. Deze band ging ter ziele toen na een sabbatshalfjaar de rockclubs plotseling in danceholen waren veranderd. Ross zat muzikaal nooit stil. In 2004 en 2005 ‘figureerde hij als hoofdpersoon’ in de rockopera Ren Lenny ren van Acda en De Munnik. Waar Curry in het verleden stevig rockte met hier en daar een mooie ballad tussendoor, daar concentreert hij zich nu volledig op breekbare akoestische songs.

Donderdag 11 september 2008. Aanvang 21.00 uur. Entree gratis.





*********

Gentry Bronson donderdag 9 oktober 2008
















Gentry Bronson uit San Francisco is singer/songwriter, producer, folk troubadour en punkrock -pianodichter. Hij werd al eens omschreven als 'Tori Amos met ballen' en vergeleken met Tom Waits, David Gray, Billy Joel en Nick Cave. De laatste paar jaar heeft hij zich echter steeds meer ontwikkeld tot een unieke vakman, componist en een opwindende showman.
Woensdag 8 oktober is Gentry te gast bij rtv Alkmaar en zal daar een studio sessie verzorgen en een interview geven. Uitzending 16.00 - 17.00 uur.

Donderdag 9 oktober 2008. Aanvang 21.00 uur. Entree gratis.

*********





Langedijker Nieuwsblad:

Bare Bones weer onderweg

SINT PANCRAS / ALKMAAR - De eerste Bare Bones avond van het nieuwe seizoen was precies wat het zou moeten zijn. In een ontspannen sfeer kregen de aanwezige muziekliefhebbers verschillende facetten van muziek maken voorgeschoteld. Wie er deze keer niet bij was, heeft echt iets gemist.

De twee zeventienjarige talenten van Niliah openden het seizoen met een mix van eigen composities en covers. Het spelplezier straalde daarbij van de gezichten van Nikki en Lilian af. Ze durfden zich kwetsbaar op te stellen, zongen zelfs één nummer à capella en bleven daarbij overeind. Met hun muzikaliteit, durf, gedrevenheid en plezier hebben de meiden van Niliah bijna alles in handen om het ver te gaan schoppen. Voor een glansrijke carrière is alleen nog een beetje geluk nodig.
Ross Curry is inmiddels een ervaren muzikant. Onder de toehoorders bevond zich ook een handvol fans uit zijn Spo-dee-O-dee tijd. Het was mooi om te zien hoe Curry een stuk verder is op de weg waar de meiden van Niliah pas op vertrokken zijn. Zijn gitaarspel is losser en zijn karakteristieke stemgeluid geven zijn songs een doorleefd gevoel. Samen met een gastgitarist improviseerde hij op zijn eigen nummers. Er werd dus echt muziek gemaakt op deze tweede donderdag van de maand. Op 9 oktober is het podium in Spoorzoeker, Herenweg 209 in Alkmaar, voor de Amerikaanse pianist-zanger Gentry Bronson, die ook wel bekend staat als 'Tory Amos met ballen'. Regionaal toptalent Lennart, met zijn ijzingwekkend sterke zangstem, verzorgt dan het voorprogramma.

**********

Edo Donkers donderdag 11 december 2008

Toen Edo Donkers(Den Haag, 1972) midden jaren 80 voor het eerst een gitaar ter hand nam, droomde hij al hardop over een leven als artiest. De platen van John Denver stuwden hem in de richting van het lied. Radiohitparades en cabaretplaten maakten het plaatje compleet. Muziek en Edo lieten elkaar niet meer los.Cabaret en stand-up comedy waren geweldige en leerzame ervaringen, maar leerden Edo dat het schrijven van Nederlandse teksten hem een artistieke rem gaven. Het terugkeren naar de (Amerikaans-) Engelse taal voelde gek genoeg als ‘thuiskomen’. “Voor mij is de singer-songwriter stijl, de popmuziek, nu eenmaal verbonden met de Engelse taal. Een beetje zoals opera dat is met het Italiaans en Duits”Na een verblijf in Griekenland, wat uiteindelijk leidde tot de CD ‘'Warning Signs', overstemde de roep van het lied alle werkambities. Met deze CD-release en bijbehorende reeks optredens geeft hij zijn bestaan als singer-songwriter ruim baan.

Het voorprogramma wordt deze avond verzorgd door Easy Joe.

Donderdag 11 dececmber 2008. Aanvang 21.00uur. Entree gratis.

Reacties