Donderdag 20 Maart: Larry Cook

De 45 jarige zanger Maarten Veldhuis draait al zo'n 20 jaar mee in de nederlandse rock scene. Hij speelde drums en basgitaar bij bekende bands als 'ZOG' en 'Morzelpronk' Zij namen diverse albums op bij het ADM label. Maarten hervond zich als singer-songwriter in 'GRIN' nam een album op: 'A view from the Valley' en scoorde een cult hitje met "You need a Gun to blow my mind".
Zij volgende project 'The Blue Man Can' kreeg een contract bij Sony Music voor 2 cd's begin jaren '90 : "The Blue Man Can" and "Family Fun". Zijn bijzondere liedjesschrijvers talent viel op bij andere bands en muzikanten die nummers van hem opnamen. bijv Sjako! en The Pilgrims...
tegenwoordig werkt Veldhuis als scriptschrijver en werkte aan o.a. de bekende film "Van God Los" Gelukkig maakt hij nog steeds muziek. Onder de naam Larry Cook maakte hij de cd 'Greetings from Promiseville'. Dit solo debuut werd in de vaderlandse pop-pers jubelend ontvangen:

"Breathtaking."
(Fred Hoogedoorn for 'Noord-Hollands Dagblad'.)
"Profound and witty lyrics sung with great urgency. Classic stuff."
(Marcel Haerkens for 'OOR')
"Wistful stories and great songs that you wanna hear again and again."
(Swie Tio for 'Aloha')
"Possibly the best rock album released in Holland this last year.
Certainly the best Singer/Songwriter album."
(Peter Bruyn for 'Haarlems Dagblad')
"Chicken skin music" (Richard Stekelenburg for 'Haarlems Dagblad')

Lees & Luister: www.larrycook.net


-------------------------------------------------

Donderdag 3 April: The Bowmans (rookvrij!)

op uitdrukkelijk verzoek van the bowmans is deze bare bones avond een voorproefje op de "toekomst" : absoluut rookvrij dus....kunnen we alvast even wennen:-)

The Bowmans, verstild en explosief
Sarah en Claire Bowman opereren onder de naam The Bowmans. Dat is niet zomaar. Het zijn echt zingende zusjes, sterker nog het betreft hier een tweeling. Als driejarigen bedachten ze zelf al harmonieën en heuse liedjes die de omgeving verbaasden en hun ouders natuurlijk vertederden. In 2004 verhuisde het duo van Davenport, Iowa naar New York, tenslotte 'the place to be' als je verder wilt in de muziek. Daar groeide hun faam al snel. Wat wil je ook, de dames hebben een uniek en geheel eigen geluid, dat echter heel goed in de Amerikaanse traditie past. Americana, singer-songwriter, klassiek, vaudeville, noem een stroming en The Bowmans vertonen er wel trekjes van. Nieuwsgierig en verrassend. Folk, vaudeville, rock en operette op volstrekt unieke wijze gemixed tot een muzikaal explosief mengsel dat vertedert, verbaast, ontroert en aangenaam prettig verplettert.
Dit jaar kwam hun succesvolle CD 'Far from home' uit in de Verenigde Staten. Een Europese release ligt in de verwachting. De groep was op het festival 'Folk in de Wâlden' één van de grote verrassingen.

"En om maar met de deur in huis te vallen: dit is adembenemend mooi. De eerste keer spelen geeft nog niet alle geheimen prijs, zoals dat een goede cd betaamt, maar bij de volgende speelbeurten gebeurt het: de muziek grijpt je bij de strot, bij je ballen of welke andere doorvoor gevoelige plek dan ook. Wat een schitterende songs, wat een prachtige samenzang, wat een afwisseling in de arrangementen."
Fred Schmale - Mazzmusikaz
“Folk bij Bowmans is swingend en sierlijk! Het gaat nadrukkelijk om die liedjes en de kleurrijke stemmenpracht. Soms klinken ze hoekig, en een beetje wringend, dan weer zijn de zanglijnen zwierig alsof er een vooroorlogse veaudevilleachtige elegantie over is neergedaald. Welke kant het ook uitgaat; het zijn liedjes die je moeiteloos bijblijven”
Jacob Haagsma - Leeuwarder Courant
"Het eerste hoogtepunt komt van The Bowmans. Deze twee zusjes brengen een prachtige set met eigen liedjes"...... "Onder andere het prachtige verhaal van Williamsburg Bridge, dat de verandering symboliseert in het leven. Een gevoelige ballade volgt, het kippevel staat op mijn lijf". ....."Van begin tot eind blijven deze dames met die heerlijke stemmen en gevarieerde liedjes boeien."
Mirjam Adriaans - Folkforum
Lees & Luister: www.thebowmansmusic.com/
myspace.com/thebowmans
Voorproefje op youtube: http://nl.youtube.com/watch?v=JumWtx1TOEE



Reacties